pátek 1. ledna 2010

První den v novém roce..



Kdy jindy je lepší čas pro to, začít vést svůj blog? Nový rok.., ten předchozí zůstal za námi společně s prskavkami na tácu od chlebíčků.. a na dně skleniček se sektem..

A tak se tedy nabízí příležitost, začít pomyslně "znovu" .. a já přeji ... aby byl nadcházející rok 2010 úspěšný, plný lásky, smíchu, splněných přání a to vše v plném zdraví !!!
Tak tedy PF 2010 !


Jak na Nový rok, tak po celý rok..

Myslím, že nejlepší je probudit se do krásného dne. No co, je leden .. dopad paprsků na okenní parapet by byl celkem náhoda.. i ve vzduchu je cítit ještě síra z včerejších oslav, doprovázených ohňostroji. Přesto je důležité uvědomit si, že každý den je prvním i posledním zároveň. A tak, i když se nám nechce vstávat, pokusme se alespoň na něco v ten daný den těšit. I kdyby to měla být jen kachna k obědu .. hned se nám vstane lépe.. a to, za každého počasí.

Také bychom se měli trochu zamyslet nad tím, co můžeme udělat lépe. Nemyslím tím ta každoroční předsevzetí plná slibů. Ani tím nemyslím přestat kouřit, počítat si kalorie, chodit častěji na návštěvy ke tchánovcům, pětkrát týdně běhat do lesa s dítětem na zádech a psem na vodítku..
Kdepak, to ne.. ale jen více myslet na sebe a místo fronty na rychlé občerstvení a tláskání brambůrek u seriálu .. občas také ukázat svým dětem, jak vypadá ovoce, zelenina.. že to jí i dospělí.. a že za tetou na návštěvu můžeme klidně procházkou a nač tedy kvůli půlhodince chůze škrábat 10 minut auto a dalších 10 čekat, než se děti usádí a rozmrzne nám přední sklo..

No a co bych tak dodala na závěr ..? Myslím, že bychom měli všichni zpomalit. Stále se jen honíme a pachtíme za něčím.. a častokrát si ani nejsme jistí cílem. Díky tomu čas tiká neúprosně a my si bohužel uvědomujeme kouzlo uplynulých okamžiků až příliš pozdě.. Měli bychom se umět zastavit. Vypustit .. ale nikoli pro to, abychom se podívali na televizní noviny, nebo si přečetli sloupek černé kroniky v tisku, ale proto, abychom mohli být více šťastní .. více šťastní za přítomnosti svých blízkých.. abychom svůj volný čas trávili především s nimi a nezapomínali ani na ty, kteří tu s nám již bohužel nejsou ..

Myslím, že kdyby se lidé začali mít jen o malinko více rádi a často nemysleli jen na sebe, zaslepeni puhým chtíčem .. bylo by nám všem, tady na tom světě, o mnoho lehčeji..

A tak si jděte sednout k šálku kávy, čaje, čokolády s těmi, s kterými je Vám dobře a užijte si dnešní den.

I všechny příští !!!

1 komentář:

  1. Eliško, jsem ráda, že jste si mě našla a i já vás.Budu pravidelně koukat a kochat se, protože máme stejný vkus a jak tak čtu tak i stejné názory.Těším se na nádherné fotečky i já se chystám nafotit pár detailů a hodím na blog.Tak krásný N.R beze spěchu. Martina

    OdpovědětVymazat